De groene gedachte

Wat is de “standaard” procedure die wij als HS Technical toepassen, kortom wat is de groene gedachte voor onze professionals. Onze werkwijze kenmerkt zich door een effectieve, flexibele en persoonlijke aanpak.

Hoe begint het ?

Wanneer wij een kandidaat zoeken doen we dat altijd met een vacature in het achterhoofd of een gewenste profiel die wij kennen van onze opdrachtgevers of potentiële opdrachtgevers.

Past Het ?

Hoe weten wij of een kandidaat bij ons past ? Door onze ervaring hebben we een goed beeld van het profiel dat wij zoeken. De kandidaten die naar onze mening interessant zijn zullen we benaderen en uitnodigen voor een gesprek. Inderdaad, wij spreken onze mensen omdat wij het belangrijk vinden om weten wat we voor jou kunnen doen. Welke functies, wat zijn je drijfveren en waar wil je naartoe in je loopbaan? Zo weten we dus ook of het past. Er bestaan namelijk geen slechte mensen of profielen, je moet alleen de juiste persoon bij de juiste vacature vinden.

Hoe verder ?

Nadat we een gesprek hebben gehad zullen we concrete afspraken maken wat we wel en wat we niet voor je kunnen doen. Daarnaast gaan we afspraken maken over bij welke opdrachtgevers we je onder de aandacht zullen brengen, je weet dus altijd waar je cv ligt. Uiteraard gaan we er vanuit dat je wordt uitgenodigd en is het onze doelstelling je zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Jij moet er aan het werk, daarom is het belangrijkste dat jij tevreden bent.

Bemiddelingsrecht

Wanneer een kandidaat reageert op een vacature bij HS Technical en in overleg wordt aangeboden op een positie dan geeft hij hiermee het exclusieve bemiddelingsrecht voor die positie en dat bedrijf aan HS Technical. De kandidaat verbindt zich dan voor een periode van 3 maanden aan HS Technical.

Aan het werk.

Wanneer je bij een opdrachtgever bent gestart zorgen wij dat we regelmatig contact hebben om ervoor te zorgen dat alle partijen tevreden met elkaar blijven. Daarnaast zijn dit ideale momenten om eventuele vragen te beantwoorden.

De groene gedachte

Onze werkwijze is hier kort omschreven. Uiteraard wordt er diepgang gezocht door referenties op te vragen en worden voor bepaalde vacatures kandidaten getest door een extern bureau.

De essentie is echter:

 

Wij kennen onze kandidaten en Wij kennen onze opdrachtgevers

De groene gedachte is dus goed voor onze omgeving, namelijk onze Kandidaat en onze Opdrachtgever.